foto1
bgm Jabes Musselkanaal
foto1
bgm Jabes Musselkanaal
foto1
bgm Jabes Musselkanaal
foto1
bgm Jabes Musselkanaal
foto1
Running text caption 5
Jaarthema Leef! Het echte leven.

Maakt heel wat kapot is

Het levensbootje, ook dat van een christen,  kan soms in behoorlijk zwaar weer terechtkomen. Soms lijkt het alsof er geen vuiltje aan de lucht is, soms gaat de levensstorm op een verschrikkelijke wijze tekeer. En eerlijk is eerlijk, niemand gaat door het leven zonder krassen, deuken en bulten.  

De schrijver Appie Baantjer (de Kok met C O C K ) zag het leven als een fluitketel, het loopt veel deuken op en ondanks dat ze regelmatig wordt opgelapt door de ketellapper, blijven de schadeplekken altijd zichtbaar.  

 

Krassen: er gebeuren zaken in het leven welke je zo teleurstellen , je zo aangrijpen , dat deze voorvallen blijvend invloed hebben op je functioneren. 

 

Deuken: je komt in je leven in situaties terecht dat je trots, je persoonlijkheid en je waardigheid echt worden aangetast. Mensen, kunnen elkaar ontzettend hard raken en beschadigen. Soms zelfs bewust.  

 

Bulten: het leven kan zo tekeer gaan dat het je veranderd op een wijze de het jouw leven zichtbaar beheerst en de basis is voor de keuzes die je maakt.  

 

Als je niet weet waar ik het over heb ben jij waarschijnlijk dat ene zondagskind welke wij nog nooit hebben ontmoet, neem dan contact met ons op. Misschien kunnen we van je leren. Als  je wel weet waar ik over spreek lees verder:  

 

 

 

We leven in een gebroken wereld. Op allerlei terreinen raken mensen beschadigd of beschadigen zij zichzelf en anderen door hun houding en gedrag. Sommigen komen in een vicieuze cirkel terecht, waardoor de hoop op verandering en herstel langzamerhand kleiner wordt.  

wie ondervindt deze gevolgen niet? 

Ook binnen onze kerk en gemeente komen we mensen tegen die de gevolgen van deze gebroken wereld ( en kerken) aan den lijve ondervinden. Beter gezegd: wie ondervindt deze gevolgen niet? Mensen worstelen met hun identiteit, met verkeerde gewoonten, met oncontroleerbaar gedrag en een scala aan andere barrières die hen weerhouden om te leven zoals God het bedoeld heeft.

Wat dacht je van trots, hoogmoed en macht : Dit is een gevaarlijke cocktail welke eenvoudig leidt tot grote conflicten.

Juist voor deze mensen is Jezus naar de aarde gekomen. Hij zei immers: ‘Een dokter is er niet voor gezonde mensen, maar voor zieke mensen. (Marc. 2: 15-17) Tijdens zijn rondwandeling op aarde had Hij juist extra tijd en aandacht voor hen. En tijdens de ontmoetingen die Hij had met mensen die worstelden, stelde Hij meestal deze vraag: "Wat wilt u dat ik voor u doe?" Het antwoord was bijna altijd: Dat ik gezond mag worden. En dat is wat Hij deed: mensen gezond maken. 

Veel mensen hebben innerlijke blokkades die hun ontwikkeling en geestelijke groei in de weg staan. Soms hebben ze te maken met het verleden, soms met het heden, en soms met beide, maar worden niet zelden zorgvuldig verborgen achter een masker dat luidt: met mij gaat alles goed! 

Innerlijke genezing is iets dat we vanuit onszelf niet kunnen bewerkstelligen. Jezus zei: Ik ben gekomen om de mens het leven te geven in al zijn volheid. (Joh 10:10). Vanuit op de Bijbel gebaseerde principes (zoals we die o.a. vinden in de Bergrede), is het herstelprogramma Celebrate Recovery ontstaan.  

Het helpt je om in je eigen tempo de dingen te analyseren die zijn misgegaan in je leven en die een negatieve invloed hebben op je ziel en op je geest. En om met ondersteuning van 12 Bijbelse stappen te ervaren dat Gods Heilige Geest herstel geeft, zodat je geest en je ziel vernieuwd en geheeld worden.  

Uiteindelijk zul je merken dat geestelijke barrières worden weggenomen. En dat je zonder belemmeringen in staat bent om de Here Jezus te gaan volgen. CR doe je niet ‘eventjes’; problemen zijn in de regel niet in enkele maanden ontstaan, en zijn in de regel ook niet in enkele maanden opgelost.  Wereldwijd hebben duizenden deelnemers dit reeds ervaren wat Gods kracht betekend voor hun leven.  

niet voor zielige mensen 

Iets voor jou? Aarzel dan niet om gewoon eens binnen te lopen bij CR. (zie agenda) Het gedeelte tot aan de pauze is altijd voor iedereen vrij toegankelijk en als je deelneemt ga je vanaf dat moment wekelijks ook mee naar het gedeelte na de pauze. 

Iets voor jouw  ? Lees dan verder op deze website of op  www.celebraterecovery.nl en ontdek hoe CR een waardevol hulpmiddel kan zijn om vrij te komen van allerlei “last”. Trouwens CR is niet voor zielige mensen,  Zielige mensen zijn er genoeg, maar die zul je niet vinden bij CR. Bij CR vindt je moedige mensen die op God willen vertrouwen en door Hem stappen durven zetten! 

Bij CR vind je mensen die het worstelen zat zijn en die vrij willen leven. 

Meer info: neem dan contact op ( zie contact)  

 

 

 

         De eerste stap op weg naar herstel. 

Gebed om innerlijke rust 

Here God, geef mij: 

De rust om te aanvaarden wat ik niet kan veranderen, 

De moed om te veranderen wat ik kan veranderen, 

En de wijsheid om onderscheid te maken tussen deze twee. 

 

Geef dat ik dag voor dag leef, genietend van het moment; 

Dat ik moeilijkheden kan aanvaarden als een weg naar vrede; 

Geef dat ik, net als de Here Jezus, deze gebroken wereld kan accepteren zoals ze is, 

niet zoals ik haar graag zou willen hebben. 

 

Geef dat ik erop vertrouw dat U alles goed zal maken als ik me overgeef aan Uw wil; 

Zodat ik al in dit leven gelukkig mag zijn en samen met U voor altijd volmaakt gelukkig in het leven hierna. 

 

AMEN.